למידה יעילה ואפקטיבית לפסיכומטרי - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

למידה יעילה ואפקטיבית בבית לפסיכומטרי

קורס פסיכומטרי – למידה יעילה ואפקטיבית בבית

למידה עצמאית לפסיכומטרי, כלומר כזו שלא במסגרת של קורס פסיכומטרי המועבר על ידי בית ספר מקצועי בתחום, היא אינה מומלצת כלל ועיקר. אם אתם רוצים להצליח בפסיכומטרי שלכם, כדאי שתקחו קורס לשם כך: החומר לפסיכומטרי הוא אמנם לא מאוד מסובך, אולם נדרשת הכוונה מקצועית שתלמד אתכם אותו בצורה יסודית ומקיפה, וכן תפגיש אתכם עם שיטות רבות לייעול זמנים, והתמודדות עם כל מיני סוגים שונים של שאלות שיכולות להופיע בבחינה.

עם זאת, למרות החשיבות הרבה של הקורס הפסיכומטרי, חשוב להבין כי בשיעורים בקורס רק "נוגעים" בחומר ומסבירים עקרונות חשובים: עיקר הלמידה של הנבחנים נעשית בבית, באופן עצמאי. בהתאם לכך, התמדה ומשמעת עצמית בלימודי הפסיכומטרי, הם תנאים הכרחיים להצלחה בבחינה, שהרי בסוף זה תלוי בעיקר בכם. אולם כיצד ניתן למקסם את התועלת ממאמצי הלמידה שלנו בקורס הפסיכומטרי? כמה טיפים ללמידה יעילה ואפקטיבית בבית.

סביבת לימודים אופטימלית

צרו לעצמכם פינת לימודים שקטה ומסודרת בבית. עדיף שיהיה מדובר בחדר לימודים או חדר עבודה כלשהו, כזה שלא נכנסים אליו בני הבית הנוספים, ותוכלו ליהנות שם משקט אמיתי ופחות הפרעות ממסיחים למיניהם. כמו כן, כמובן שהדבר הרצוי עבור רובכם הגדול הוא לא להכניס לשם את הטלפון הנייד בזמן הלימודים, ועדיף להימנע שם מעוד מסיחים כמו מקרר (אבל אולי זה רק אנחנו). בנוסף, חשוב שתהיה בו תאורה טובה (שלא תגרום לכם לאמץ את העיניים) וכן כסא נוח שמתאים לישיבה ממושכת. אגב, בזמן הלמידה חשוב לשבת כמו שצריך: לא להימרח על המיטה או הספה, אלא לשבת על כיסא, תוך שאתם שמים את שתי כפות הרגליים על הקרקע, את האמות שלכם על השולחן, ולא מאמצים את הצוואר יותר מדי.

פוקוס

לרובכם הגדול, במיוחד בהתחלה של תקופת הלימודים, הלמידה העצמאית לא תהיה דבר של מה בכך. ברגע שתתיישבו על הכיסא ותגידו לעצמכם "יאללה, עכשיו לומדים", אתם בו-ברגע כאילו תשמעו "קולות" בראש שלכם, שרק רוצים לטרוד את מנוחתכם: "מה קורה בטלפון? אולי נסדר קצת את החדר? לא נקי פה; אולי אני אוכל משהו קטן כדי שאוכל להתרכז?" זה כאילו המוח שלכם רק רוצה לברוח מהסיטואציה ולא לחשוב על הקשיים הצפויים לו. זה מובן, וזה קורה להמון אנשים, במיוחד במציאות מרובת המסכים והמסיחים בה אנו חיים. אם נגלוש קצת אל מחוזות המיינדפולנס, נציע לכם שלא להילחם במחשבות האלה: תקבלו אותן, תשלימו עם העובדה הן קיימות, ושהן חלק מהמון מחשבות שיש לנו במהלך היום. אל תילחמו בהן, אולם אל תיכנעו להן: המשיכו לשבת וללמוד, למרות הקושי. בסוף זה ישתפר, מבטיחים.

כמו כן, כדי להגביר פוקוס, מוטב לקחת לעצמכם הפסקה כל שעה עגולה לפחות. גם אם אתם מרגישים שישבתם שעה שלמה ולא הספקתם כמעט כלום, ולכן לא כדאי לקחת הפסקה (או חלילה "לא מגיעה לכם הפסקה"), אדרבא: קחו הפסקה. הפסקה היא חיונית ועוזרת למוח שלכם להתפקס.

יעדים יומיים

בספר אליס בארץ הפלאות, נתקלת אליס בחתול צ'שייר בעודה מתהלכת בארץ הפלאות. היא שואלת אותו "באיזו דרך עלי ללכת מכאן?" החתול משיב: "זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע." אליס עונה: "לא אכפת לי כל כך לאן". "אם כך", אומר החתול "לא משנה באיזו דרך תלכי".

מהו הדְּרָשׁ של צ'שייר? שככה זה עובד עם יעדים: אם לא תשימו לעצמכם יעד, אז זה לא משנה באמת לאן תלכו, כי ממילא לא תגיעו לשם. אתם חייבים להגדיר לעצמכם כל יום יעד יומי ללמידה, משהו שאתם חייבים לכסות באותו יום, ולהתיימר לעמוד בו. אולי לא תצליחו בכל יום, אבל זה לא משנה. ללא יעד, לא תוכלו לדעת באמת מה מצבכם.
הרי בתום כל מפגש נוספו לכם מטלות באפליקציה (מערכת הלימוד שלכם). בהגיעכם הבייתה פתחו את רשימת המטלות שלכם וחלקו אותה בין הימים הקרובים עד המפגש הבא. ככה יהיה לכם יעד ברור למה עליכם לעשות בכל יום ולא תחוו כל הזמן סטרס של "יש לי שיעורי בית לעשות/לא התקדמתי מספיק" וכו'.

בחלוקת המטלות אל תשאירו את המטלות המאתגרות יותר, בנושאים שבהם אתם יותר מתקשים לסוף. מעשה שכזה לרוב יוביל אתכם לדחיית המטלות הללו ואף לאי עשייתן ולצבירת פער. חלקו את הנושאים השונים בין הימים בצורה מאוזנת – גם מבחינת קושי וגם מבחינת תחומי תרגול (כמותי/מילולי/אנגלית).

תגוונו

משהו שמאוד יעזור ללמידה העצמאית שלכם, הוא לגוון אותה ככל האפשר. למשל, לשלב לימודים עם חבר או שניים ללימודים; הפרקטיקה הזאת יעילה במיוחד בשינון מילים, אולם יכולה לעבוד גם בתרגול כמותי, שהרי אווירת הלימודים יכולה להיות מדבקת ופרודקטיבית.

כמו כן, תגוונו את נושאי הלימודים: תלמדו כמה נושאים שונים כל יום, כך שלא תשתעממו "לטחון" את אותו הנושא שעות ארוכות. בנוסף, אפשר לגוון במקומות הלימוד: תלכו מדי פעם לספרייה או למקום שקט אחר, כדי לגוון את סביבת הלימודים שלכם.

רוצים לקרוא עוד על הרגלי למידה נכונים בתקופת הלימודים?

 

 

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    דניאל קריספין

    תותח! אין לי מילים! אחרי קורס פסיכומטרי וקורס מתמטיקה שעברו בצורה אדירה!!! יש לך את הכלים הטובים ביותר להצלחה. מזל שיש אותך ! תודה על תקופה נוראית שבזכותך הייתה פשוט מהנה! 

    אביב קליימן

    אני הייתי תלמיד בקורס למבחן הפסיכומטרי אשר התקיים בחודש אוקטובר. בקורס לימד אותי מרסלו. מרסלו היה מורה קשוב, מבין, סובלני ובעיקר מקצועי מכיוון שהוא העביר את החומר בצורה יסודית ומובנת. מרסלו בנוסף לכך, לימד אותנו שעלינו למצוא את שיטת העבודה היעילה ביותר לפי טעמנו, כלומר הוא לימד אותנו כיצד להתאים את קצב העבודה בהתאם לחוזקות שלנו, כלי אשר עזר לי מאוד בביצוע הבחינה. בנוסף לכך, הקורס כלל ספרים אשר הכילו הסברים מלאים ומפורטים, מספר רב של תרגילים ברמה גבוה הכללו גם הם הסברים כיצד לפתורם במספר דרכים שונות. בטלמור קיים גם מערכת לבדיקת חיבורים ברמה גבוה אשר העניקה לי כלים חשובים בכתיבת החיבור ויתרה מזו, לימדה אותי כיצד לכתוב בצורה יעילה ומרוהטת. לסיכום, טלמור הינו מכון ברמה גבוה אשר מלמדת בצורה יסודית את החומר למבחן ופועל למען כל תלמיד ותלמיד באופן אישי.

    לינוי איש לב

    יניב מורה מעולה מעבר לזה שהוא מעביר את השיעורים במקצועיות וכיפיות מסביר לאט ולא רץ עם החומר כמובן במידה ומישהו לא הבין אין לו בעיה גם להשאר אחרי השיעור ולהסביר , מורה שאכפת לו לא רק מהציון אלא שבאמת תבין מה עומד מאחורי הנוסחאות ,מורה שמלמד על סמך הבנה מתמטית ולא רק זורק נוסחאות . חבל שלא הכרתי אותו לפני שעשיתי כבר פסיכומטרי ממליצה לכם לא לבזבז את כספכם וזמנכם ולבחור בו לא רק בגלל הציון והחוויה אלא גם בשביל ההזדמנות להכיר מורה מדהים ואכפתי

    whatsapp

    שלח הודעה