טעויות נפוצות בלמידה לפסיכומטרי - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

טעויות נפוצות בלמידה לפסיכומטרי

טעויות נפוצות בתהליך למידה וכיצד להימנע מהן

תהליך הלימוד לבחינה הפסיכומטרית הוא לא פעם מייאש, "משביז" ושוחק. משום כך, רבים נוטים בתהליך הזה לעשות כל מיני טעויות שבסופו של דבר פוגעות בהצלחה שלהם בבחינה. אספנו עבורכם מספר טעויות כאלה, על מנת שתוכלו לזהות היכן אתם נופלים או עשויים ליפול, ותדעו להימנע מכך.

ללמוד "על הבוקר"

הבחינה הפסיכומטרית מלחיצה אותנו, ולחלק איתנו יש מעין FOMO (fear of miising out) כזה של ללמוד כל יום, כל היום. חלק מהנבחנים קמים בבוקר, בקושי מצחצחים שיניים, ומיד ניגשים לספרים ומתחילים ללמוד. עם זאת, בשעות הבוקר המוקדמות הללו המוח שלנו טרם התעורר במלואו, ובפועל אנחנו מקבלים למידה מאוד לא יעילה, שאולי אף מטעה אותנו לחשוב שאנחנו לא שולטים בחומר. העצה שלנו היא לקום בשעה סבירה בבוקר, לשתות קפה, לעשות קצת ספורט (אם זה מתאים לכם) לאכול ארוחת בוקר ואחרי שאתם ערים כשעה להתחיל את הלמידה שלכם.

לפחד מהלמידה

מכירים את זה שבמקום ללמוד אתם מסיחים את הדעת שלכם על ידי גלילה בטלפון, צפייה בטלוויזיה או הישאבות למשהו אחר שמכלה את זמנכם? ההתנהגות הזאת נקראת "הימנעות", וזה קורה משום פעמים רבות משום שיש להם חרדה סמויה מעצם התהליך של הלמידה: אתם מפחדים שיהיה לכם קשה, אתם מפחדים להתאמץ, ואולי אתם מפחדים שאם לא תדעו דברים מסוימים, זה מעיד איכשהו על גבולות היכולת האינטלקטואלית שלכם. עם זאת, חשוב להבין שמדובר בסך הכל בחרדה, וכמו כל חרדה, היא עשויה למנוע מכם לממש את מלוא הפוטנציאל שלכם. לכן, תסתכלו לחרדה בעיניים, ותלכו ללמוד ממקום של ביטחון עצמי.

ללמוד שעות ארוכות ביממה

יש נבחנים חרדתיים שמגיבים הפוך מאותם נמנעים שתוארו לעיל, ומשקיעים שעות ארוכות מאוד ביממה על למידה לבחינה. נכון, הלימוד לבחינה הוא חשוב ומועיל, אולם בשלב מסוים, התועלת מעוד זמן בלימוד לבחינה היא מועטה מאוד, אם בכלל. חשוב לדעת שהזיכרון שלנו מתגבש בזמן השינה, ולכן צריך לישון טוב בתקופת הלימודים לבחינה: בלילה, המוח מעכל את כל מה שהוא למד, והדברים יושבים כמו שצריך בבוקר (ואם לא, תמיד אפשר לחזור אחורה). מעבר לכך, חשוב לקחת הפסקות, ולתת למוח שלנו קצת שהות לעכל את הדברים.
מחקרים מראים שלמידה רצופה של יותר משעתיים מאבדת מהאפקטיביות שלה ולכן חשוב ליזום הפסקות מתוכננות. נניח כל שעתיים לעשות חצי שעה הפסקה.
בנוסף, אנו ממליצים על לתכנן תמיד מראש יום למידה של כ 6 שעות למידה. כלומר, יחד עם ההפסקות מדובר על כ 8 שעות בסך הכל. כיוון שהאורך המומלץ של קורס פסיכומטרי הוא 3 חודשים, יהיה לכם קשה לשמור על שגרה קבועה של למידה במידה ותנסו ללמוד כל יום 10-12 שעות.
שימרו על שפיות ושלבו יחד עם שעות הלמידה שלכם עם פעילות פנאי ש"תמלא לכם את המצברים" (ולא….עריכת בינג' של כמה שעות בתוכנית אהובה זו אינה פעילות שממלאת מצברים).

לא מתחקרים את הטעויות אחרי סימולציה

הלימוד לבחינה הוא מעייף, שוחק ומבאס. משום כך, המורל שלנו נופל לא פעם, ואנחנו נוטים "לעגל" פינות. עם זאת, הדבר הכי חשוב שאנחנו צריכים לעשות כשאנחנו עושים סימולציה לבחינה הפסיכומטרית, הוא לתחקר את הטעויות שלנו: כל טעות שעשינו בסימולציה, עלינו להפיק ממנה לקח, ולהבין מה גרם לה. האם יש נושא שלא יושב אצלנו מספיק טוב? האם יש דברים מסוימים שמפילים אותנו? אם נביא את תהליך התחקור שלנו לכדי שלמות, נביא את הציון שלנו לכדי מיצוי מקסימלי.
בתהליך התחקור תוכלו להפיק שני דברים עיקריים –

מתבאסים מציון בסימולציה

למרות שכאמור פתרון של סימולציות הוא חשוב, ותחקור סימולציות חשוב עוד יותר, חשוב גם לא ליפול למרה שחורה בגלל סימולציה. נכון, הן לא פעם אינדיקטורים טובים לציון בבחינה, אולם ציון בסימולציה הוא עדיין ציון בסימולציה, קרי חסר משמעות. מה שבאמת חשוב לקחת מהבחינה הוא הלקחים לגבי כל שאלה בה טעינו. כל השאר באמת לא מעניין: אל לנו להתבשם מציון גבוה בסימולציה, ואל לנו להתאבל על ציון גרוע בסימולציה (גם לא בבחינה האמיתית. חשוב לא לאבד פרופורציות).

לא משקיעים בלימוד אוצר מילים

אחרי שנים ארוכות בהן שאלות אוצר המילים היו סימן היכר של הבחינה הפסיכומטרית, בשנים האחרונות עבר הפרק המילולי שינויים רבים, כך שהיום אין שאלות ישירות על משמעותן של מילים לפסיכומטרי. המצב הזה גורם לתלמידים לפעמים לא להשקיע מספיק בלימוד המילים לבחינה. עם זאת, הבחינה הפסיכומטרית נשענת במידה רבה על שליטה באוצר מילים רלוונטי. חשוב שלא לתת לאוצר המילים להפוך לחולשה שלכם, שהרי זה חלק שהוא מאוד ניתן לגישור.

 

רוצים לקרוא עוד על למידה נכונה ועל פסיכומטרי? 

אנחנו ממליצים על – 

 

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    אביב קליימן

    אני הייתי תלמיד בקורס למבחן הפסיכומטרי אשר התקיים בחודש אוקטובר. בקורס לימד אותי מרסלו. מרסלו היה מורה קשוב, מבין, סובלני ובעיקר מקצועי מכיוון שהוא העביר את החומר בצורה יסודית ומובנת. מרסלו בנוסף לכך, לימד אותנו שעלינו למצוא את שיטת העבודה היעילה ביותר לפי טעמנו, כלומר הוא לימד אותנו כיצד להתאים את קצב העבודה בהתאם לחוזקות שלנו, כלי אשר עזר לי מאוד בביצוע הבחינה. בנוסף לכך, הקורס כלל ספרים אשר הכילו הסברים מלאים ומפורטים, מספר רב של תרגילים ברמה גבוה הכללו גם הם הסברים כיצד לפתורם במספר דרכים שונות. בטלמור קיים גם מערכת לבדיקת חיבורים ברמה גבוה אשר העניקה לי כלים חשובים בכתיבת החיבור ויתרה מזו, לימדה אותי כיצד לכתוב בצורה יעילה ומרוהטת. לסיכום, טלמור הינו מכון ברמה גבוה אשר מלמדת בצורה יסודית את החומר למבחן ופועל למען כל תלמיד ותלמיד באופן אישי.

    רותם ביאנקו

    אני שיפרתי את הפסיכומטרי שלי אצל יניב וכמובן שהצלחתי להשיג את הציון שקיבל אותי ללימודים הרבה בזכותו! מורה מאוד מקצועי, מנוסה מאוד ויודע איך לגשת לכל תלמיד באופן אישי ומיוחד עבורו. לאורך כל הקורס הרגשתי שבאמת אכפת ליניב מכל תלמיד ותלמיד.אני אישית מאוד נהניתי ואני ממליץ מאוד לעשות פסיכומטרי רק אצל יניב!

    שי אזולאי

    בחיים לא חשבתי שאהנה ללמוד.. ואז הגיע יניב והראה לי שאפשר גם אחרת. בן אדם מדהים ומורה מצויין, מלמד בצורה הכי מקצועית ומשעשעת שיש.. מתייחס לכולם כאילו משפחה, ולא שוכח אף אחד. ממליצה מאוד ללכת וללמוד אצלו!!!

    whatsapp

    שלח הודעה