איך להצליח במבחן הפסיכומטרי
הבחינה הפסיכומטרית שונה מכל הבחינות שחוויתם עד היום – בחינות הבגרות, פסיכוטכני בצבא, צו ראשון ועוד. הבחינה, למען הסר ספק, אינה בודקת אינטליגנציה, אך המבנה שלה והעובדה שהיא שלב כל כך מהותי בשלבי הקבלה ללימודים גבוהים, הפכו אותה עם השנים למושא שנאתם של כלל המועמדים ללימודים.
תהליך הלמידה למבחן הפסיכומטרי הוא לרוב לא קצר (אורך הקורס המומלץ הוא שלושה חודשים לפחות ולא חודשיים או פחות), ומושקעים בו משאבים כספיים, נפשיים ומנטליים רבים ומכאן גם הציפייה הגבוהה להצלחה.
ישנם כמה דברים שאנו מאמינים שאם יתקיימו תוכלו לומר בלב שלם, לאחר שניגשתם לבחינה, כי הצלחתם בבחינה הפסיכומטרית.
לכולנו ברור כי תחושת ההצלחה במבחן הפסיכומטרי הינה אישית ותלויה בתפיסה שלכם את הבחינה ובתפיסה שלכם את עצמכם ואת היכולות שלכם.
- האם אתם מרגישים שהבאתם את עצמכם לידי ביטוי מקסימלי ביום הבחינה עצמו?
- האם אתם מרגישים שהשקעתם את כל כולכם בתהליך ההכנה לבחינה?
- האם אתם מרוצים ממעטפת הלמידה שהייתה לכם?
- האם אתם מרגישים שהצלחתם ליישם בבחינה את כל מה שלמדתם לאורך תהליך הלמידה?
במאמר זה נפרוס בפניכם את הדרך הנכונה להתכונן לקראת קורס הפסיכומטרי שבו בחרתם ללמוד, וגם כיצד נכון ללמוד במהלך הקורס כולו על מנת לחוות הצלחה.
ההכנה לקראת הקורס הפסיכומטרי –
- הסרת ה"חלודה" שהצטברה בתחום הכמותי
הפרק הכמותי בבחינה הפסיכומטרית אמנם דורש רק רמת ידע של שלוש יחידות לימוד במתמטיקה, אבל השליטה בבסיס האלגברי והגאומטרי הינה קריטית להצלחה במבחן הפסיכומטרי. המטרה היא להסיר את החלודה ולרענן את הזיכרון שלכם מהתקופה בה למדתם את הנושאים האלו בבית הספר.
מאוד חשוב לפתור את "ספר היסודות" במלואו על מנת להגיע מוכנים לקורס. במידה וישנם דברים שאינם מובנים לכם, עליכם לדאוג לקבל על כך מענה ולא להשאיר דברים להמשך.
ספר הסרת החלודה עוסק בתחומים הבאים:
- בתחום האלגברי – תרגול מעמיק של שברים, משוואות, אי שוויונים, חזקות, שורשים, נוסחאות הכפל המקוצר ובעיות אחוזים.
- בתחום הגאומטרי – תרגול מקיף בתחום של ישרים וזוויות, משולשים, מרובעים ומעגלים.
במידה ונרשמתם לקורס שבו לא אינכם מקבלים ספר הסרת חלודה – חשוב שתפנו לחברים שלכם שלמדו בבתי ספר בהם כן מחלקים לתלמידים ספרי הכנה. אל תתפשרו!
2. חיזוק יכולות החישוב שלכם באמצעות תרגול במחשבון התרגול לפסיכומטרי
במבחן הפסיכומטרי, בניגוד למבחן הבגרות במתמטיקה, אין אפשרות להשתמש במחשבון. הפרק הכמותי אמנם דורש שליטה ברמת שלוש יחידות במתמטיקה, אך העובדה שבפרק יש 20 שאלות והזמן המוקצב הוא 20 דקות יוצרת לא מעט לחץ. בנוסף,
לכן, כדי להקל באופן משמעותי על היכולת שלכם להתמודד עם השאלות בפרק הכמותי, עליכם לחזק את השליטה שלכם בחישובים – חיבור, חיסור, כפל, חילוק, חזקות ושורשים.
לשם כך אנו ממליצים על תרגול יום יומי של הפעולות הללו באפליקציית התרגול שלנו לפסיכומטרי ומומלץ להקדיש לכך לפחות חצי שעה ביום. ככל שתתרגלו באופן תדיר יותר במחשבון התרגול כך מהירות החישוב שלכם תשתפר והביטחון שלכם בפרק הכמותי יתחזק.
3. שיפור מהירות הקריאה שלכם בעברית ובאנגלית.
הפרק המילולי ופרק האנגלית מכילים מלל רב שעליכם לקרוא בזמן יחסית קצר. הפרק המילולי מכיל 23 שאלות והפרק באנגלית מכיל 22 שאלות והזמן המוקצב לכל אחד מהפרקים הללו הוא 20 דקות. היכולת שלכם להתרכז בעת הקריאה, להפריד עיקר מטפל ולתמצת לעצמכם את עיקרי הדברים שקראתם היא הכרחית לשם הצלחה בפרקים אלו.
קריאה יוםיומית קבועה ורציפה בעברית ובאנגלית תשפר באופן ניכר את יכולת ההתמודדות שלכם עם שני פרקים אלה.
לכן אנו ממליצים לקרוא לפחות שעה רצופה ביום בעברית ושעה נוספת באנגלית.
אינכם יודעים מה לקרוא? התייעצו עם המורה שלכם. בית ספר אמיתי יאפשר לכם להיות בקשר עם המורה שלכם עוד לפני תחילת הקורס ומורה מנוסה ידע לתת לכם הכוונה מתאימה לחומרי קריאה איכותיים.
כמו כן, לנוחיותכם, באפליקציה שלנו תוכלו למצוא מספר קישורים מומלצים לקריאה איכותית.
4. הרחבת אוצר המילים שלכם בעברית ובאנגלית
כרבע מהפרק המילולי וכשליש מהפרק באנגלית מכילים שאלות הבודקות (בין היתר) את העושר הלשוני של הנבחנים.
הזמן שיש לכם לפני תחילת הקורס הוא זמן יקר, ומומלץ מאוד לנצל אותו כדי להרחיב את השליטה שלכם באוצר המילים בעברית ובאנגלית.
באפליקציית התרגול שלנו לפסיכומטרי (שכמובן מסונכרנת עם האתר שלכם) ישנה לומדת מילים באנגלית ובעברית בה תוכלו –
• לסנן ולהפריד את המילים לרמות ידע שונות
• לבחון את עצמכם על קבוצות מילים
• לרשום אסוציאציות אישיות על כל מילה
• להנות ממשפטים ואסוציאציות שהוכנו מראש עבורכם
• להדפיס לאחר סינון רק את המילים שאתם לא מכירים
המלצות ללמידה נכונה ומיטיבה במהלך הקורס
להלן מספר המלצות לתקופת הקורס שאנו מאמינים שחשוב שתקפידו עליהן על מנת להביא את עצמכם לידי מיצוי מקסימלי. מטרת ההמלצות היא לעזור לכם לסגל לעצמכם מחדש הרגלי למידה, נוכח העובדה שככל הנראה עבר זמן מה מאז הפעם האחרונה שנדרשתם לשבת וללמוד באופן מסודר לבחינה
אנו מודעים לכך שלכל אחד מכם יש הרגלי למידה שונים, משמעת עצמית שונה, יכולת תפיסה ייחודית וחוזקות או חולשות בתחומים שונים, אך אנו מאמינים כי ההמלצות המפורטות להלן נכונות לכלל התלמידים
• תלמיד ממוצע צריך ללמוד כל יום בין 5 ל 7 שעות. נכון, זה לא מעט, אבל עם תכנון נכון אפשר גם לשלב עבודה בזמן הלימודים. אם תקומו מוקדם בבוקר תוכלו בקלות להספיק ללמוד במהלך היום ולשלב עבודה או פנאי בשעות אחר הצהרים פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע.
• למידה בשעות הבוקר – כל המחקרים מראים כי בשעות הבוקר אנו מרוכזים יותר והלמידה אפקטיבית יותר ולכן מומלץ לנצל את הבקרים ללימודים ולא לעבודה.
• הימנעות מארוחות גדולות בשעות הלמידה – אכילת ארוחת צהרים גדולה תקשה עליכם מאוד לחזור ולהתרכז בלימודים.
• אכילה של פירות ושתייה מרובה של מים – הרגל זה יסייע לכם מאוד בשמירה על ריכוז לטווחי זמן גדולים יותר.
• הקפדה על מינימום של שבע שעות שינה בלילה – כיוון שבמהלך היום עליכם להיות עירניים ומרוכזים בלימודים, מומלץ לשמור על שגרת שינה של לפחות שבע שעות בלילה, וכן מומלץ לא ללכת לישון בשעות מאוחרות מדי כדי לא להפוך את סדר היום , כך שתוכלו לנצל את שעות הבוקר ללמידה יעילה ומיטבית.
• פעילות גופנית קבועה במהלך השבוע – הספורט מעורר, ממריץ ומשפר את מצב הרוח. שילוב הפסקה של שעתיים באמצע היום לצורך פעילות גופנית לפני החזרה ללימודים בשעות אחר הצהרים, היא.דרך מצוינת לשפר את איכות הלמידה שלכם.
רוצים לקבל עוד הכוונה וטיפים מצויינים לתקופת הלמידה לבחינה הפסיכומטרית?
מוזמנים להתקשר אל יניב טלמור (0525539390) או אל מרסלו ברגר ג'וליון (0547699330)
או להגיע לטלמור פסיכומטרי ומתמטיקה לפגישה אישית בה נשמח לעזור לכם לבנות תוכנית עבודה נכונה שתתאים בדיוק עבורכם ואשר תביא אתכם לבחינה בשיא היכולת!