כמה זמן צריך ללמוד בתקופת ההכנה לפסיכומטרי? - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

כמה זמן צריך ללמוד בתקופת ההכנה לפסיכומטרי?

כמה זמן צריך ללמוד בתקופת ההכנה לפסיכומטרי?

הבחינה הפסיכומטרית עצמה אורכת קצת יותר משלוש שעות, אולם היא גוזלת מאיתנו הרבה יותר זמן ממה שהיינו רוצים. כאשר אנחנו רוצים להתקבל לתואר שעליו אנו חולמים, אנו רוצים לוודא שאנחנו יכולים לתת לבחינה הפסיכומטרית את מירב תשומת הלב האפשרית: הפסיכומטרי הוא כמובן מבחן חשוב ביותר, כאשר מרבית המוסדות האקדמיים מעניקים לו משקל רב בדומה לציוני הבגרות (לעתים אף למעלה מכך), כאשר הם מחשבים את ציון הקבלה המשוקלל לפקולטה. מנגד, כל אחד מגיע לפסיכומטרי ממקום קצת אחר בחיים, בין אם מדובר בסטטוס המשפחתי שלו, ובין אם מבחינת היכולות האקדמיות שלו.

אם כך, כמה זמן לפני הבחינה כדאי להתחיל בהכנות? בסוף, בשורה התחתונה, זה אינדיבידואלי. עם זאת, להלן כמה דגשים בנושא.

המקרה הקלאסי: מסיימים צבא, ועושים קורס פסיכומטרי

מרבית הניגשים לבחינה הפסיכומטרית בוחרים לעשות זאת בתקופה של "אחרי הצבא", קרי בגילאי 20–23. בתקופה הזאת לרוב הנבחנים אינם מחזיקים בעבודה מחייבת במיוחד, וכן אין להם מחויבויות רבות אחרות כמו גידול ילדים או מטלות אחרות. לכן הם נמצאים בעמדה מצוינת להקדיש את התקופה "הנדרשת" להכנה לבחינה, כאשר הרוב בוחרים להתכונן אליה במסגרת קורס פסיכומטרי.

הקורסים הנפוצים לבחינה הפסיכומטרית אורכים בין שמונה לעשרה שבועות. מדובר בקורסים מרוכזים יחסית, בהם נפגשים שלוש פעמים בשבוע ומנסים להספיק את כל החומר לבחינה, כאשר לאחר שמסיימים את כל החומר, מתחילים לפתור סימולציות כוללות על כל החומר לבחינה. מנגד, ישנם מוסדות לימוד לפסיכומטרי בהם הקורס קצת ארוך יותר, ולומדים בו כ-12 שבועות. במתכונת הזאת, לרוב נפגשים פעמיים בשבוע, מה שמאפשר הפנמה טובה ורגועה יותר של החומר, וכן יותר זמן בתקופת "המרתון", קרי פתרון סימולציות מלאות, לאחר פתרון מלא של כל החומר.

מכל מקום, גם אם אתם עושים קורס פסיכומטרי במתכונת של קורס ואחרי צבא, חשוב לשלב מעט עבודה, או לפחות הנאה ופנאי גם במהלך הקורס, ולראות בו הזדמנות ללמידה והתפתחות אישית ולא אירוע שתופס את מלוא זמנכם. יתרה מכך, ההפוגות הללו אף מסייעות "לעיכול" של החומר במהלך הלימודים; במיוחד בקורסים במתכונת הארוכה יותר, שילוב פעילויות פנאי במהלך התקופה הינו מומלץ.

ניגשים בתקופת התיכון
חלק מהנבחנים בפסיכומטרי הם תלמידי תיכון, חלק בכיתה י"ב, לעתים אף בכיתה י"א, שמעוניינים (במרבית המקרים) להירשם לעתודה צה"לית. עבור תלמידי י"א, מומלץ להירשם במועדים שישתלבו עם למידה ראויה לבגרויות באותה שנה. עבור תלמידי י"ב, מוטב שיירשמו למועד ספטמבר, לאחר הבגרויות (שלרוב מתחילות באפריל ונגמרות ביולי). עם זאת, חשוב לזכור שהקבלה מתבצעת בחודש ספטמבר (צה"ל דוחה אוטומטית את הגיוס של אלו שנרשמים למסלול, עד לקבלת ציונים סופיים).

מכל מקום, הלימודים לבחינה הפסיכומטרית שונים כאשר מדובר בתלמידי תיכון. מצד אחד, בהיותם צעירים יותר, הם סובלים מנחיתות התפתחותית מסוימת מול אלו שניגשים בגילאי עשרים ומעלה (דבר העלול להקשות עליהם מעט בתחום כתיבת החיבור בפרק המילולי). מנגד, לרוב מדובר בתלמידים מעולים (הרבה מעל הממוצע), וכנראה בוגרים יותר. כמו כן, הם מגיעים "טריים" עם רבות מחומר הלימוד בראשם (בכל הנוגע לפרק הכמותי), מה שחוסך להם לא מעט מזמן הלמידה הדרוש להם. למעשה, ככל שמדובר בתלמידים עם ציונים טובים במתמטיקה ועם רקע טוב באנגלית, בפועל הם לא צריכים ללמוד כל כך הרבה חומר חדש, ויכולים להשקיע יותר בתרגול. מעבר לכך, הציונים הנדרשים מעתודאים לקבלה למסלולים השונים הם בפועל מעט נמוכים יותר מאלו הנדרשים בקבלה למסלולי הלימודים, שהרי עתודאים מתחרים בעצם על המקומות המשוריינים לצה"ל בפקולטות שונות.

כמה ללמוד כל יום לפסיכומטרי?
דיברנו עד כה על החודשים והימים לקראת לבחינה, אבל לא פחות חשוב מכך הן השעות. מצד אחד, ברור שבשעה ביום לא תספיקו כלום, ומנגד בעשרים שעות ביממה תעשו לעצמכם נזק מלימוד יתר. בסופו של דבר, עניין השעות המירבי ביום הוא אינדיבידואלי, אבל חשוב לתת לפחות חמש עד שש שעות ביום, בעיקר בתקופה הראשונית של הלמידה. בימים של לקראת הבחינה עצמה, אפשר לתת קצת יותר שעות כיוון שאתם תעשו סימולציות מלאות (של 3 שעות) ואז תקדישו זמן לתחקור מעמיק שייקח לפחות עוד שעתיים עד שלוש. נכון, זה שוחק מאוד, אבל מדובר מנגד בתקופה של כחודש (מתוך שלושת חודשי הקורס) בהם מוטב "לתת גז".
כמו כן, אנו ממליצים, להקפיד להקדיש כל יום כשעה לקריאת ספר או מאמרים באנגלית (קישורים מומלצים לקריאה מופיעים בסוף עמוד זה), שעה לקריאת ספר בעברית כדי לשפר את היכולת שלכם לכתוב חיבור עם משלב לשוני גבוה. לסיכום, בל נשכח, האפליקציה שלנו תאפשר לכם גם ללמוד מילים באנגלית ובעברית מכל מקום שתרצו ובכל זמן בנוחות.

קישורים מומלצים לקריאה באנגלית במהלך הלמידה לפסיכומטרי –

אפליקציה לקריאת מאמרים באנגלית לפי רמה – Newsela
אתר Ynet באנגלית
נשיונל גיאוגרפיק – national geographic
אתר חדשות באנגלית – news in levels
ניו יורק טיימס – new york times
מאמרים בתחום המדע – science daily
אתר קליל עם מאמרים במגוון נושאים – how stuff works

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    עדן מירו

    למורה הטוב בעולם!!! רציתי להודות לך על כל ההשקעה, הנתינה והעזרה שהענקת לי ולשאר תלמידי הכיתה ללא גבול. על זה שתמיד היית לנו לאוזן קשבת, ידעת לתמוך ולעודד כשצריך ובאותה העת להיות קשוח, לדרבן ולדחוף אותנו להצלחה. בזכותך הצלחתי להגשים את כל השאיפות והמטרות שלי ולקבל את המלגה שכל כך רציתי!! עכשיו אני יכולה להנות מהטיול שלי כמה שיותר ולהיות בראש ובלב שקט אין מורה כמוך בעולם!!! תודה על הכל

    עדן שוסטר

    קורס פסיכומטרי ברמה גבוהה! ליווי ויחס אישי, יניב היה זמין תמיד ולא ויתר והתוצאות בהתאם! ממליצה!!

    נופר צדוק

    כמה שנים טובות מאז הקורס, ושהאקדמיה כבר מאחורי- יניב הוא לגמרי דמות שאני לא יכולה לשכוח!! איש מקסים לפני הכל, מקצועי מאוד, ורגיש לכל אחד ואחד מהילדים שלו והקשיים שלהם. יניב הפך את תקופת הפסיכומטרי לזמן כיפי, וכל שיעור היה מעשיר ומצחיק בו זמנית... ובעיקר, הוא לימד אותנו לחשוב. תודה יניב! על המסירות, האכפתיות, והציון (;

    whatsapp

    שלח הודעה