טיפים לחלוקת זמנים נכונה בפסיכומטרי - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

טיפים לחלוקת זמנים נכונה בפסיכומטרי

טיפים לחלוקת זמנים נכונה בפסיכומטרי

מן המפורסמות היא שהבחינה הפסיכומטרית היא בחינה שמוגבלת בזמן. לפי מבנה הבחינה הקיים כיום, בבחינה יש שמונה פרקים שעלינו לפתור, מחולקים לכמותי, מילולי ואנגלית (מתוכם שני פרקי פיילוט מוסווים), כאשר לכל פרק כזה יש עשרים דקות לפיתרון. בפרקים הכמותיים יש 20 שאלות כל אחד, ובפרקי המילולי והאנגלית יש 20 עד 23 שאלות כל אחד. כמו כן, לכך צריך להוסיף פרק נוסף של כתיבת חיבור בכתב יד בתוך חצי שעה. כלומר סך כל הבחינה אורכת שלוש שעות ועשר דקות (190 דקות), משמע יש ממוצע של פחות מדקה לשאלה בבחינה הפסיכומטרית (בחלק של שאלות הברירה) ועוד חצי שעה זמן לחיבור.

כמו כן, חשוב להדגיש שהזמן נפרד לכל פרק ופרק. רוצה לומר, אם אתם רוצים להצליח באמת בבחינה הפסיכומטרית, אין לכם ברירה אלא לדעת לנהל את הזמן שלכם כמו שצריך בכל פרק: לדעת מראש (עוד בטרם ראיתם את טופס הבחינה) מספר עקרונות מנחים, שיעזרו לכם לנהל את הזמן שלכם במבחן כמו שצריך. רצוי אף לעבור עם סטופר בתרגולים ובבחינה עצמה.

עקרונות כלליים ליעילות בזמנים ולמניעת טעויות

  1. סימון תשובות כפול – בעת פתרון שאלה סמנו תמיד את תשובה על טופס הבחינה. לאחר מכן, בסוף כל עמוד עיצרו והעתיקו את כל התשובות בבת אחת כקבוצה לדף התשובות. במידה וישנה שאלה שלא פתרתם או דילגתם עליה פשוט נחשו אותה. אל תשאירו תשובות ריקות. בדרך זו אתם תשמרו על ריכוז במהלך העבודה על השאלות ולא תתנתקו כל פעם כשאתם עוברים לדף התשובות. בנוסף, העתקת 3/4 שאלות בבת אחת קל יותר, נוח יותר ומונע טעויות סימון מיותרות.
  2. להתעכב על השאלות בהתחלה- יש נבחנים שרוצים לחסוך זמן ולכן "מחפפים" בשאלות הראשונות, שהן לכאורה קלות יותר, כדי לשמור זמן לשאלות הקשות. עם זאת, בפסיכומטרי לכל תשובה יש את אותו משקל בציון, ולכן חשוב מאוד דווקא לוודא שאנחנו גורפים את מלוא הנקודות איפה שזה לכאורה יותר קל לנו. אם סיימתם את 10 השאלות הראשונות בזמן מהיר מדי….עצרו רגע לוודא. האם היו שאלות בהן עשיתם חישובים בראש ודילגתם על שלבי פתרון?
    אם כן, בדקו אותן ווודאו שאין לכם טעויות טיפשיות.

  3. קראתם פעמיים ולא הבנתם? דלגו הלאה- אם אתם רואים שאין לכם סיכוי לענות בצורה מדויקת, אל תשברו את הראש. תהיו מוכנים להקריב שאלות קשות כדי להספיק כמה שיותר שאלות בהן יש לכם יותר ביטחון. אם ישאר לכם זמן בסוף הפרק, תחזרו לשאלות הקשות. בדרך כלל בשלב זה כשרוב הפרק מאחורינו ואנו יודעים שכעת זה זמן הבונוס שלנו…מצליחים לפתור שאלות שבשלב הראשון נראו לנו מפחידות וקשות יותר ממה שהן בפועל.
  4. מצאתם תשובה נכונה? המשיכו הלאה- יש נבחנים שקצת נבהלים מכך שהאפשרות הראשונה שבדקו היא התשובה הנכונה, ולכן מעדיפים להמשיך ולפסול את יתר התשובות. עם זאת, אין זמן: תהיו אמיצים מספיק כדי לומר לעצמכם שפתרתם נכונה, והמשיכו הלאה.
  5. כמו שאתם נלחצים, כולם נלחצים- קחו את זה בחשבון. אתם לא מיוחדים בקטע הזה, וזה דבר טוב. אל תחפרו בלחץ, אל תאכילו אותו, ואל תהיו אובססיביים לגביו. אם תצליחו לנתק את החרדה מהיכולת שלכם, באמת תצליחו בבחינה.

יעילות בפרקים עצמם

  1. בחלק של השלמת משפטים בעברית, התחילו תמיד לקרוא את השאלה יחד עם התשובה שמרגישה לכם הכי הגיונית. אם אתם רואים שהמשפט הגיוני? מה טוב, המשיכו הלאה ואל תמשיכו לבדוק את שאר התשובות שהרי בנושא זה יש רק תשובה אחת נכונה ואין תשובה "נכונה יותר".
  2. אנלוגיות: מומלץ שלא להתעכב יותר מחצי דקה לכל אנלוגיה. אם אתם עדיין לא יודעים את התשובה, תנחשו ניחוש מושכל, והמשיכו הלאה. הרי אם אתם מתעכבים זה ככל הנראה נובע מבעיית אוצר מילים וזו בעיה שזמן ככל הנראה לא יפתור.
  3. בחלק של השלמת משפטים באנגלית, אם אתם לא יודעים את המשמעות של מילה מסוימת, אז אין לכם טעם לנחש. הדרך הטובה ביותר היא לפסול אפשרויות שאתם יודעים שאינן מתאימות בוודאות, ואז להמר על השאר.
  4. בחלק של ניסוח מחדש באנגלית – הקפידו לא לפסול תשובות בהן מופיעות מילים חדשות שאתם לא מכירים ושלא הופיעו במשפט המקורי. המרכז הארצי משתמש הרבה פעמים במילים נרדפות כדי לנסח את המשפטים מחדש ולכן אסור לפסול תשובות בהן ישנן מילים חדשות ולא מוכרות.

    עקרונות פסילת התשובות בנושא זה הם –

     5. הבנת הנקרא במילולי ובאנגלית: לאחר קריאת שתי פסקאות, להתחיל לענות על השאלות. שאלות ההבנה מסודרות לפי הופעתן בטקסט.
         כל פרק קריאה באנגלית אמור לקחת בערך שש דקות. חשוב לדעת שלרוב, אם תתאמנו מספיק בקריאה של טקסטים לקראת הבחינה,
         יהיה לכם זמן עודף, אבל כדאי תמיד לנסות להשאיר זמן "ספייר" כדי שלא תהיה לחוצים בעת הקריאה,
         ותוכלו להבין את הטקסט כמו שצריך.

     6. שאלות הסקה מתרשים: הקדישו זמן נאות לקריאת ההסבר המקדים לעומק ולניתוח הדוגמה הנתונה.
         אחרי שמבינים היטב את התרשים שתי השאלות הראשונות לפחות אמורות להיות שאלות מתנה, שהרי הן דורשות רק הבנה שטחית שלו.

רוצים להמשיך ולקרוא עוד על הבחינה הפסיכומטרית או על הפרקים שבה?
אנו ממליצים על –

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    ירדן בן משה

    ללא ספק בית הספר מספר אחד ללימודי פסיכומטרי ומתמטיקה. עברתי אצל יניב קורס פסיכומטרי לאחר המלצה של חבר ואין ספק שהוא צדק בגדול. יחס אישי, אכפתיות ומקצועיות הם רק חלק מהמאפיינים של הקורס. בקיצור, אם אתם עדיין מתלבטים, הגעתם למקום הנכון

    אביב קליימן

    אני הייתי תלמיד בקורס למבחן הפסיכומטרי אשר התקיים בחודש אוקטובר. בקורס לימד אותי מרסלו. מרסלו היה מורה קשוב, מבין, סובלני ובעיקר מקצועי מכיוון שהוא העביר את החומר בצורה יסודית ומובנת. מרסלו בנוסף לכך, לימד אותנו שעלינו למצוא את שיטת העבודה היעילה ביותר לפי טעמנו, כלומר הוא לימד אותנו כיצד להתאים את קצב העבודה בהתאם לחוזקות שלנו, כלי אשר עזר לי מאוד בביצוע הבחינה. בנוסף לכך, הקורס כלל ספרים אשר הכילו הסברים מלאים ומפורטים, מספר רב של תרגילים ברמה גבוה הכללו גם הם הסברים כיצד לפתורם במספר דרכים שונות. בטלמור קיים גם מערכת לבדיקת חיבורים ברמה גבוה אשר העניקה לי כלים חשובים בכתיבת החיבור ויתרה מזו, לימדה אותי כיצד לכתוב בצורה יעילה ומרוהטת. לסיכום, טלמור הינו מכון ברמה גבוה אשר מלמדת בצורה יסודית את החומר למבחן ופועל למען כל תלמיד ותלמיד באופן אישי.

    פז ברק

    זו הייתה הפעם הראשונה שעשיתי מבחן פסיכומטרי וחיפשתי מקום ומורה שיאפשרו לי את התנאים הטובים ביותר ללמידה. בית הספר לפסיכומטרי של יניב, האחד והיחיד, עלה על כל הציפיות ואפילו מעבר! יניב מלמד את החומר בצורה מצוינת, הוא קשוב, סבלני ומפגין אכפתיות כלפי כל תלמיד בכיתה. הוא הצליח להרגיע אותי ולהפחית לחצים , ואפשר לי לשאוף למקסימום ואפילו להצליח להגיע אליו. חוץ מזה, הוא גם אפילו הצליח להפוך את חווית הלמידה לכיפית וקלילה הרבה יותר ממה שדמיינתי. ממליצה בחום!!!!!!!!!

    whatsapp

    שלח הודעה