איך מתכוננים למבחן אמירנט? - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

איך מתכוננים למבחן אמירנט?

איך מתכוננים למבחן אמירנט?

מבחן אמירנט הוא מבחן בו משתמשות האוניברסיטאות כדי להבין מה רמתו של סטודנט ובהתאם לכך קובעים עבורו כמה קורסי אנגלית עליו לעבור במהלך התואר.
מבחן אמירנט בנוי בצורתו כמו מבחן מפע"ם (מבחן פסיכומטרי על מחשב) – שניהם מבחנים אדפטיבים אשר מגיבים לתשובותיו של התלמיד.
כאשר הנבחן עונה נכון רמת השאלות עולה, וכאשר הוא טועה רמת השאלות יורדת. בדרך זו מצליחים לקבוע מהי רמתו של תלמיד בצורה ממוחשבת ודי מדויקת.

החל מחודש יולי 2023 תבוטל בחינת האמי"ר שהייתה נהוגה עד היום (בחינה זהה במרכיביה למבחן האמיר"ם למעט העובדה שזו בחינה מודפסת ולא ממוחשבת).
תהליך זה הינו חלק מהמעבר הכולל של המרכז הארצי לבחינות והערכה לבחינות ממוחשבת בלבד.

תלמיד המעוניין לגשת למבחן האמירנט יכול להיבחן במוסד הלימודי שבו הוא רוצה ללמוד לתואר ראשון, או להירשם ישירות מול המרכז הארצי (באתר שלהם) ולגשת לבחינה באחד מהמרכזים שלהם שפזורים ברחבי הארץ.

הציון המתקבל במבחן הוא בין 50 ל 150. ככל שציונכם יהיה גבוה יותר כך מספר הקורסים שתצטרכו לעשות קטן יותר.

איך בנוי מבחן האמירנט?

מבחן האמיר"ם מכיל 3 חלקים –

1. שאלות השלמת משפטים – 4 שאלות השלמת משפטים במבנה אמריקאי (4 תשובות). במבחן האמירנט ישנם 3 חלקים המכילים שאלות השלמת משפטים. 
2. שאלות ניסוח מחדש – 4 שאלות בהן תצטרכו למצוא (מבין התשובות) את הניסוח הדומה ביותר למשפט הנתון בשאלה. באמירנט ישנם 2 חלקים המכילים שאלות ניסוח מחדש. 
3. קטעי קריאה – 5 שאלות הנוגעות לשני קטעי קריאה.

במבחן זה, כיוון שהוא ממוחשב, ניתן זמן לכל מקבץ בנפרד. תלמיד המסיים מקבץ לוחץ על מעבר למקבץ הבא לא יוכל להתחרט ולחזור למקבץ הקודם. 
בנוסף, במידה ותלמיד לא סימן תשובה בתום הזמן המחשב אוטומטית עובר למקבץ הבא. 
כמו כן, חשוב לזכור שלא ניתן לצבור זמן עודף למקבצים הבאים בכך שנסיים שאלות מהר ונעבור למקבץ הבא. 

הזמנים המוקצבים לכל שאלה במבחן האמירנט הם –

השלמת משפטים – 4 דקות למקבץ של 4 שאלות.
ניסוח מחדש – 6 דקות למקבץ של 4 שאלות.
הבנת הנקרא – 15 דקות לקריאת הטקסט ולמענה על 5 שאלות. 

תלמיד הזכאי להקלות בתחום האנגלית יכול לקבל הקראה במבחן האמירנט. 

אז איך מתכוננים למבחן אמירנט?

במידה ואתם מחפשים עוד מידע לגבי מבחן אמירנט אתם מוזמנים להתקשר ישירות ליניב טלמור 0525539390.

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    עידו בן עמי

    ללמוד מתמטיקה בשעות ערב קשות עם עוד 30 תלמידים זה דבר נורא... בעיקר בגלל שהריכוז ירוד והעייפות גוברת... מזל שיש פתרון ללמוד בכיתה מצומצמת עם יחס אישי מורה שאכפת לו שהתלמיד באמת יצליח ויבין את החומר בכיתה והכל בשעות הבוקר... מיקי משרה בכיתה אוירה טובה כיפית נעימה ומצחיקה ואתה אפילו מוצא את עצמך מבין וצוחק מבדיחות מתמטיות... מיקי דואג שהחומר יושרש בתלמיד וגם אם נתקל בקושי מכל סוג שהוא הוא עושה את המקסימום מבחינתו שהבעיה תיפטר! עוזר להתכונן למבחן עם אסטרטגיה ברורה מראש... ונותן מענה לכל השאלות בעיקר מזמנו... אם לא הבנת את החומר הוא מוכן כשהוא יכול להישאר ולהסביר לך שזה לא מובן מאליו בכלל כמו בכל שאר החברות המסחריות שדקה אחרי השיעור המורה נעלם... מעבר לזה שהוא מורה ומדריך מצוין הוא אדם אמפתי ונעים וזה חשוב לא פחות מומלץ בחום !

    עדן שוסטר

    קורס פסיכומטרי ברמה גבוהה! ליווי ויחס אישי, יניב היה זמין תמיד ולא ויתר והתוצאות בהתאם! ממליצה!!

    ליהי רשף

    סיכום של קורס הפסיכומטרי שלי במשפט אחד - קיוויתי למורה הטוב ביותר, וקיבלתי הרבה הרבה הרבה יותר מזה. יניב, הופתעתי כל שיעור מחדש איך הצלחת להעביר חומר כל כך משעמם בדרך כל כך מצחיקה ומעניינת. הופתעתי איך בן אדם אחד יכול להשקיע את ה100% שלו בכל תלמיד, בכל שעה ומכל מקום. הופתעתי מהיכולת שלך תמיד לדעת להגיד את המילים הנכונות ולהרים למעלה בדיוק כשהכי קשה. הופתעתי מהסבלנות העצומה שאפיינה אותך לא משנה כמה היינו חופריםםםםם. ובעיקר הופתעתי מהיכולת שלך להיות המורה גם הכי מקצועי, גם הכי תומך, גם הכי אכפתי, גם הכי מתחשב - וכל אלה, ביחד ! לקראת סוף הקורס, הפסקתי להיות מופתעת ופשוט הייתי גאה שבחרתי לעבור את הסיוט הזה שנקרא פסיכומטרי, במקום הטוב ביותר תודה על הכל ! ! !

    whatsapp

    שלח הודעה