איך נכון להתכונן לפסיכומטרי נוסף - טלמור - פסיכומטרי ומתמטיקה
phone
צפה בעגלה

איך נכון להתכונן לפסיכומטרי נוסף

איך נכון להתכונן לפסיכומטרי נוסף

אחרי כל המאמצים שהשקעתם בלמידה לפסיכומטרי, אחרי השעות הארוכות, ואולי אפילו אחרי שנשבעתם שלא לעשות פסיכומטרי נוסף, מצאתם שהציון שקיבלתם אינו מספיק גבוה כדי להתקבל להיכן שרציתם להתקבל. היות ואתם לא מאלה שמוותרים נוכח קושי כזה או אחר שמופיע, גמרתם אומר עם עצמכם לגשת לפסיכומטרי נוסף, בתקווה שהפעם תקבלו את הציון המיוחל.

אולם כיצד נכון להתכונן לפסיכומטרי נוסף, אחרי שכבר ניגשתם לאחד? כמה נקודות שכדאי לכם לקחת בחשבון.

קודם כל, באמת למדתם כמו שצריך?

כשניגשים לפסיכומטרי שני (ומעלה), "נהנים" מכמה יתרונות מסוימים לעומת הפעם הראשונה. ראשית, אתם כבר יודעים למה לצפות, אתם יודעים "איך זה מרגיש"; עבור רוב הנבחנים, יש משהו בהכנה הזאת שמוריד את המתח בפעמים הבאות.

שנית, אתם כבר יודעים את החומר הדרוש פחות או יותר, לא? כי אם "חיפפתם" בפסיכומטרי הראשון, אולי זו צריכה להיות קריאת ההשכמה שלכם: נכון, הפסיכומטרי לא צריך להיות עבורכם איזה דרקון מאיים שמפחדים להסתכל עליו, ואכן אין צורך להיות חרדים מהבחינה. עם זאת, הבחינה הפסיכומטרית היא לא בחינה שתרוויחו משהו מן הזלזול בה. בתקופה שבה אתם לומדים לפסיכומטרי, שווה לכם לנצל את הזמן עד הבחינה, ללמוד כמה שאפשר, ולהגיע להצלחה בבחינה.

עם זאת, אם באמת למדתם כמו שצריך, ויש לכם את כל מה שאתם צריכים מבחינת ידע (היכרות עם כל הנוסחאות לכמותי, כל השיטות לשאלות בפרק מילולי, כל המילים באוצר מילים וכדומה), אז אתם כנראה לא צריכים קורס פסיכומטרי בסיסי נוסף; את הידע יש לכם (על קורס למשפרים, בהמשך). מה שכן, אתם צריכים לתרגל סימולציות, והרבה מהן (באתר של המרכז הארצי יש אינסוף שאלות ובחינות). תעשו את כל הסימולציות שאתם יכולים עד הבחינה, ותגיעו למצב שאין שאלה שאתם לא מכירים (כמובן שכל סימולציה דורשת תחקיר של טעויות, לרבות כמובן שאלות שניחשתן את התשובה ובמקרה צדקתם). אם תלמדו כך, אז גם לא תצטרכו ללמוד כל כך הרבה לבחינה כמו בתקופת הקורס, וגם תגיעו ברמת המוכנות המקסימלית שלכם.

לעבוד על החולשות שלכם

הביטו על ציון הפסיכומטרי שלכם. איפה קיבלתם את הציון הנמוך ביותר: בכמותי? במילולי? באנגלית? אם הפער בין הפרקים הוא משמעותי, אתם יכולים להבין לבד שאותו חלק הוא עקב האכילס שלכם, ושם נדרש דגש נוסף. אולי אפשר לעבור על החומר בצורה יסודית רק לגבי החומר הדרוש לפרקי החולשה שלכם, כדי לחזק את הבסיס הקיים. יתכן שלא בכל פעם תעשו סימולציה של מבחן שלם בכל הנושאים, אלא תעשו סימולציה מלאה כל שלושה-ארבעה ימים, אבל בימים אחרים תעשו חמישה-שישה פרקים מלאים של כמותי או של מילולי לדוגמה (זה חייב להיות פרקים מלאים ולא שאלות אקלקטיות, אחרת אתם מפספסים את הנקודה).

מצב אפשרי נוסף, הוא שיש פער גדול בין הסימולציות שלכם לבין הציון בבחינה. אם הציון הממוצע בסימולציות שעשיתם הוא רחוק מהציון בבחינה, כנראה שיש כאן משהו מנטלי שמכשיל אתכם: במצב כזה, מומלץ להיוועץ עם המדריכים שלכם בקורס הפסיכומטרי (או לשקול קורס משפרים), אולם עד אז, חשוב לזהות שמדובר בפער מנטלי ולתקוף אותו בכלים המתאימים. אולי מיינדפולנס? אולי רסקיו? אולי להיוועץ באיש מקצוע? כמובן שפתרון סימולציות עוזר גם הוא להפחית את המתח ומסייע לבנות מוכנות לבחינה.

לאיזה מועד כדאי לגשת?

בין בחינה לבחינה לא נדרשת "תקופת צינון" כזאת או אחרת. לכן, כל עוד החומר יושב לכם טוב יחסית בראש, שווה למהר ולהירשם לבחינה הקרובה ביותר שלאחר מכן, כך שההתמודדות תהיה נוחה וקלה יותר.

מתי שווה לקחת קורס משפרים?

תנוח דעתכם, המון משפרים את ציון הפסיכומטרי שלהם, במיוחד כשהם מנסים להתקבל לפקולטות נחשבות במיוחד כמו רפואה וכדומה. לכן, ישנם קורסים מיוחדים למשפרי ציון פסיכומטרי. בקורסים האלה לא עוברים על כל החומר כאילו אתם מגיעים "טאבולה ראסה" (אם אתם לא בטוחים מה זה, תעברו על המילון שוב), אלא ניגשים לחומר מזווית אחרת, כדי לוודא שהדברים נכנסים כמו שצריך. כמו כן, מקבלים כלים מנטליים, שהם חשובים לא פחות לצורך הצלחה בבחינה הפסיכומטרית.

קורס משפרים יכול להתאים בסופו של דבר לכל מי שרוצה לשפר את הציון שלו. עם זאת, הוא מתאים במיוחד לאלו שיודעים שאין להם את היכולת לשבת וללמוד כמו שצריך באופן עצמאי לבחינה, וצריכים איזו מסגרת שתיתן לכם הכוונה, חלוקה למקטעי לימוד, חיזוקים וכדומה. בנוסף, הוא מתאים למי שצריך ציון יחסית גבוה: בקורס משפרים יש מרצים מקצוענים בתחום, שיודעים כיצד להוציא מהנבחנים את המקסימום, ולהביא אותם לאיפה שהם ראויים להיות בו.

יתרון נוסף של קורס המשפרים היא העובדה כי אתם תלמדו בכיתה בה ישנם רק תלמידים שהציון הפסיכומטרי שלהם הוא מעל 600 כך שבמהלך השיעורים ככל הנראה לא תיתקלו בתלמידים ששואלים שאלות "לא תואמות" (חוויה שבוודאי הייתה לכם במהלך הקורס הראשון).
בנוסף, כיוון שצורת הלמידה בקורס המשפרים שונה מהותית מקורס רגיל – למידה הרבה יותר שיתופית ומרחיבה מאשר הקורס הרגיל בו בעיקר המורה מדבר – תוכלו להיחשף להרבה מאוד טכניקות פתרון וצורות חשיבה שונות שמגיעות מתלמידים שלמדו בבתי ספר שונים.

רוצים לקרוא עוד על הכנה נכונה לפסיכומטרי?

שתפו עם חברים

אולי יעניין אותך גם...

    מעוניין לשמוע פרטים נוספים? השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!

    דניאל שוורץ

    עשיתי אצלו את הקורס פסיכומטרי של דצמבר 20. מורה מקצועי תותח, זמין 24/7 עם אפליקציות ועזרים שימושיים בטירוף. מתחילת הקורס ועד סופו הייתי מרוצה מאד וגם ממה ששמעתי מאנשים אחרים שהיו במקומות אחרים נשמע שאתה יניב התמורה הכי גבוהה והרמה הכי גבוהה למרות שהוא לא הכי יקר. ממליץ בחום!!

    נופר צדוק

    כמה שנים טובות מאז הקורס, ושהאקדמיה כבר מאחורי- יניב הוא לגמרי דמות שאני לא יכולה לשכוח!! איש מקסים לפני הכל, מקצועי מאוד, ורגיש לכל אחד ואחד מהילדים שלו והקשיים שלהם. יניב הפך את תקופת הפסיכומטרי לזמן כיפי, וכל שיעור היה מעשיר ומצחיק בו זמנית... ובעיקר, הוא לימד אותנו לחשוב. תודה יניב! על המסירות, האכפתיות, והציון (;

    גיא מנטל

    ליניב הגעתי דרך המלצה של חבר, התלבטתי כמו הרוב, לאן להירשם לפסיכומטרי. רק מהפגישה עם יניב ידעתי כבר שאין מה להתלבט. התחלתי את הקורס חודש אחרי השחרור, 5 שנים מאז שסיימתי את התיכון. מיותר לומר שחשבתי שיהיה נוראי ולא אצליח ללמוד ולהשקיע כלל, ואיך בכלל קמים בבוקר. להפתעתי, להגיע לשיעורים פעמיים בשבוע היה פשוט כיף! יניב מורה מדהים, הלמידה נעשית באווירה קלילה, כיפית וכל שיעור מלא בצחוקים. יניב מעביר את החומר בצורה מעולה ומוכיח לכל תלמיד ותלמיד שהפסיכומטרי בכלל לא נורא! יניב יודע איך לגשת לכל אחד, למצוא לכל תלמיד את ההסבר שהכי מתאים לו אישית ויעזור לו הכי הרבה! את הציון שלי (704) אני חייב ליניב! אני לא מאמין שאף מכון אחר יציע את מה שמקבלים בטלמור, כיתה קטנה ואינטימית, מספר התלמידים מאפשר ליניב לתת יחס אישי לכל אחד וגם אם הוא לא מצליח בזמן השיעור עצמו - יניב מציע את עצמו ואת הכיתה שלו בימים הפנויים שלו לכל אחד שרוצה. אם זה לתגבור, או אפילו סתם לבוא ולתרגל לבד. 

    whatsapp

    שלח הודעה